Το χόκεϊ επί χόρτου είναι ένα άθλημα με ελάχιστες ευκαιρίες για σκοράρισμα, οπότε το να έχεις μια σταθερή αμυντική προσέγγιση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνετε με ένα μόνο γκολ, γι’ αυτό είναι σημαντικό οι αμυντικοί σας να καταλάβουν τι υποτίθεται ότι κάνουν. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι μια καλή επίθεση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό της επιτυχίας μιας ομάδας, αλλά στην πραγματικότητα, η επιτυχία καθορίζεται από την άμυνα. Οι αμυντικοί έχουν την ευθύνη να πασάρουν την μπάλα στους χαφ και τους επιθετικούς όταν χρειάζεται. Ο τερματοφύλακας, ο αριστερός αμυντικός, ο δεξιός αμυντικός και ο κεντρικός αμυντικός αποτελούν την αμυντική μονάδα. Ακολουθούν δύο στρατηγικές που χρησιμοποιούνται συχνά από τους διευθυντές των Nike Field Hockey Camps για να παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή άμυνα ενάντια στους επιτιθέμενους.

Βαθμολόγηση

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις για τη σήμανση, καθεμία από τις οποίες μπορεί να είναι επιτυχής υπό τον όρο ότι εκτελείται σωστά. Είναι σημαντικό για κάθε μέλος της ομάδας σας να παραμένει πάντα στο στίγμα του, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι θα υπάρχει πάντα κάλυψη έναντι των αντιπάλων.

  1. Άμυνα ζώνης: Σε μια άμυνα ζώνης, οι παίκτες υπερασπίζονται εκ περιτροπής διαφορετικές περιοχές του αγωνιστικού χώρου. Όταν βρίσκονται σε αυτή τη ζώνη, είναι δουλειά τους να την υπερασπιστούν ενάντια σε οποιουσδήποτε παίκτες μπαίνουν σε αυτήν από άλλη ζώνη.
  2. Ζώνη Man-to-man: Αυτό το στυλ άμυνας μοιάζει πολύ με μια ζώνη, αλλά εκτός από τη φύλαξη μιας περιοχής και των παικτών που εισέρχονται σε αυτήν, απαιτείται να υπερασπίζονται τους παίκτες από τον άνδρα με τον άνδρα όταν μπαίνουν στο δικό τους ζώνη.
  3. Man-to-man- Αυτή η αμυντική προσέγγιση συνδυάζεται με έναν συγκεκριμένο παίκτη και εστιάζει την προσοχή σας αποκλειστικά σε αυτόν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι σημαντικό να μην τους δίνετε την ευκαιρία να τοποθετηθούν ανάμεσα σε εσάς και τη μπάλα ή το γκολ. Εάν το κάνετε αυτό, θα εγγυηθείτε ότι θα είστε πάντα σε θέση να φτάσετε πρώτα στην μπάλα και να αποτρέψετε τις προσπάθειές τους να σκοράρουν.

Τρελής κλονισμός

Η προσέγγιση με κλιμάκωση περιλαμβάνει και τους τρεις αμυντικούς και απαιτεί από τον επιτιθέμενο να περιηγηθεί και στους τρεις αμυντικούς προτού μπορέσει να φτάσει στον τερματοφύλακα. Εάν ένας επιθετικός κατεβαίνει στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, ο αμυντικός που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του γηπέδου θα φυλάξει τον επιθετικό, ο κεντρικός αμυντικός θα μετατοπιστεί δεξιά για να είναι εφεδρικός και ο αριστερός αμυντικός θα μετατοπιστεί σε το κέντρο να είναι ο τρίτος αμυντικός παίκτης. Αν ο επιτιθέμενος κινηθεί προς την αριστερή πλευρά της γραμμής άμυνας, θα ακολουθήσει δράση με κλονισμό. Αυτό θα προκαλέσει τη μετατόπιση της γραμμής άμυνας με τον αντίθετο τρόπο.

Η επικοινωνία είναι η συμβουλή μπόνους.

Όταν συμμετέχετε σε ένα ομαδικό άθλημα, είναι απολύτως απαραίτητη η αποτελεσματική επικοινωνία. Για να είναι αποτελεσματική η άμυνα ενάντια στους νέους εχθρούς, κάθε άτομο πρέπει να βρίσκεται στην ίδια εναλλαγή. Αν είσαι στο πίσω μέρος, θα έχεις καθαρή εικόνα για όλα όσα συμβαίνουν στο γήπεδο. Είναι σε θέση να γνωρίζουν το σχέδιο παιχνιδιού και να έχουν πλήρη κατανόηση του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή, εάν οι πληροφορίες κοινοποιούνται στους συμπαίκτες σε όλη τη διαδρομή πάνω και κάτω στο γήπεδο.

Ως υπερασπιστής, είναι απαραίτητο να επιτύχετε αυτό που περιμένουν από εσάς, έχοντας παράλληλα πίστη ότι οι συνάδελφοί σας θα εκπληρώσουν τις ευθύνες τους. Οι αμυντικοί είναι απολύτως απαραίτητοι για την επιτυχία μιας ομάδας. Μετά από όλα, μια σταθερή άμυνα είναι το καλύτερο είδος επίθεσης. Παρακολουθήστε ένα Nike Field Hockey Camp αυτό το καλοκαίρι για να μάθετε πρόσθετες στρατηγικές και ασκήσεις για χόκεϊ επί χόρτου και να ανεβάσετε το παιχνίδι σας στο επόμενο επίπεδο.

Συμβουλή για χόκεϊ επί χόρτου: Ανοίξτε τις θέσεις λήψης (Λήψη σε όλο το σώμα σας)

Υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση στις δεξιότητές σας και οι συμβουλές μας για το χόκεϊ επί χόρτου, που προσφέρει ο Coach Vianney, σας έχουμε καλύψει. Το χόκεϊ επί χόρτου είναι ένα άθλημα που απαιτεί από τους παίκτες να έχουν ποικίλες δεξιότητες. Μία από αυτές τις δεξιότητες είναι η ανοιχτή λήψη, η οποία επιτρέπει στους παίκτες να αλλάζουν κατευθύνσεις, να υπερασπίζονται το ξωτικό και να διατηρούν υψηλό ρυθμό στην μπάλα. Όταν έχετε φτάσει σε ένα επίπεδο συνέπειας στα στατικά πιάτα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να εξασκηθείτε σε πιο δυναμικές δεξιώσεις όπως αυτή. Θα προχωρήσουμε στην ανοιχτή λήψη, γνωστή και ως λήψη σε όλο το σώμα σας, για το σκοπό αυτής της συγκεκριμένης υποδοχής.

Η ικανότητα:

Με τη χρήση αυτού του είδους υποδοχής δημιουργείται ένα επίπεδο εξαπάτησης, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σας. Θα πρέπει να ξεκινήσετε κρατώντας το ραβδί και τα χέρια σας μακριά από το σώμα σας, ώστε να έχετε χώρο για ελιγμούς.

Θα συναντήσετε την μπάλα καθώς έρχεται προς το μέρος σας με το ραβδί σας, αλλά το μόνο που θα κάνετε είναι να την κουμπώσετε προς την κατεύθυνση που ταξίδευε ήδη πριν έρθει κοντά σας. Μπορείτε να τροποποιήσετε την κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σώμα σας, αλλά η μπάλα θα συνεχίσει να κινείται στην ίδια διαδρομή ανεξάρτητα από το τι κάνετε.

Θέλετε να διατηρείτε τους ώμους σας ανοιχτούς (όχι κλειδωμένους προς την μπάλα) έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να αλλάζετε κατεύθυνση και να ντριμπλάρετε γρήγορα. Αυτό θα βοηθήσει αυτή τη ρεσεψιόν πηγαίνετε ομαλά και γρήγορα, και θα βοηθήσει επίσης την μπάλα να πάει πιο ελεύθερα.

Εάν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να παρακολουθείτε την μπάλα καθώς μπαίνει στο ραβδί σας όλη την ώρα.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείται:

Όταν ένας ανταγωνιστής σας πλησιάζει από την ίδια κατεύθυνση από την οποία ήρθε η μπάλα, αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως “όταν ήρθε η μπάλα από”.

Όταν πρέπει να αλλάξετε γρήγορα την κατεύθυνση στην οποία ταξιδεύει η μπάλα.

Όταν υπάρχει σημαντικός κενός χώρος ανάμεσα σε εσάς και τον προορισμό που προσπαθείτε να φτάσετε.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται:

όταν υπάρχουν ήδη άλλοι παίκτες στην περιοχή που προσπαθείτε να μετακινηθείτε.

όταν βρίσκεστε μέσα στον κύκλο και περιτριγυρίζεστε από μεγάλο αριθμό άλλων αθλητών και αθλητών.

όταν δεν είχατε την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά πίσω από τον ώμο σας για να ελέγξετε ποιος βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή.