Ένας καλός παίκτης επιδιώκει να βελτιώσει τη δύναμή του, την ακρίβεια και την ικανότητά του να απελευθερώνει γρήγορα το σουτ του. Αποτελείς τριπλή απειλή για τον τερματοφύλακα επειδή έχεις και τα τρία αυτά στοιχεία και θα πρέπει να μπορείς να τα νικήσεις αρκετά. Η γνώμη μου είναι ότι από τα τρία ταλέντα, η ακρίβεια είναι το πιο κρίσιμο που πρέπει να έχεις, γιατί απαιτεί από έναν παίκτη να έχει καλή κατανόηση του φιλέ, να επιλέξει μια θέση και μετά να το χτυπήσει. Επειδή είναι αδύνατο να πυροβολήσετε με ακρίβεια εάν δεν επιλέξετε πρώτα μια τοποθεσία για να στοχεύσετε, αυτό το βήμα είναι από τα πιο κρίσιμα. Όταν κρατάτε το κεφάλι ψηλά, μπορείτε να αισθανθείτε ελαττώματα στον τερματοφύλακα, να αποφασίσετε αν θα σουτάρετε, θα πλαστογραφήσετε, θα κάνετε ντεκ ή θα πασάρετε και αυτό σας φέρνει σε θέση να κάνετε έξυπνες κρίσεις, κάτι που είναι πραγματικά πολύτιμο στο χόκεϊ. Θα σας δείξω πώς να βελτιώσετε την ακρίβειά σας χρησιμοποιώντας μερικές δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους καθώς και άλλες λιγότερο συμβατικές προσεγγίσεις στα βίντεο που ακολουθούν.

Απεικονίζω

Αυτό είναι ένα θέμα που σπάνια συζητείται από πολλούς ανθρώπους, ωστόσο είναι μια εξαιρετική στρατηγική για τη διατήρηση της συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της πρακτικής. Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κλείσετε τα μάτια σας και να οραματιστείτε τον εαυτό σας να χτυπά με επιτυχία διάφορους στόχους. Φανταστείτε ΟΛΑ όσα θα χρειαζόταν να πραγματοποιηθούν για να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη λήψη. Τώρα που έχετε κλείσει τα μάτια σας, ανοίξτε τα ξανά και μιμηθείτε τις κινήσεις χωρίς τα ξωτικά. Έχει αποδειχθεί μέσω έρευνας ότι η ενασχόληση με δυναμικές εικόνες (φανταστείτε να κάνετε κάτι μιμούμενοι τις κινήσεις) ενεργοποιεί συγκρίσιμες περιοχές του εγκεφάλου με αυτές που ενεργοποιούνται όταν εκτελείται πραγματικά η δεξιότητα και ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της απόδοσης του επιδεξιότητα.

Αναπτύξτε μερικά σταθερά μοτίβα στις λήψεις σας.

Η μέθοδος άσκησής σας είναι ύψιστης σημασίας. Ένας παίκτης που προπονείται για μία ώρα την ημέρα αλλά δεν αναπτύσσει έντονες συνήθειες βολής ή δεν δίνει μεγάλη έμφαση στην τεχνική μπορεί να μην βελτιωθεί τόσο πολύ όσο ένας παίκτης που προπονείται για τριάντα λεπτά την ημέρα και σουτάρει ενώ χρησιμοποιεί σταθερές συνήθειες βολής και εργάζεται για καλύτερη τεχνική .

Σε αυτό το βίντεο, δίνεται έμφαση στην αναζήτηση και την επιλογή μιας τοποθεσίας πριν από κάθε λήψη. Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που επικεντρώθηκε στην κινητική μάθηση, η διαδικασία απόκτησης μιας νέας ικανότητας μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις διακριτούς κάδους. Ο αθλητής πρέπει πρώτα να μάθει πώς να εστιάζει την όρασή του και να παίρνει πληροφορίες από τις άλλες αισθήσεις του. Οι παίκτες συνήθως ρίχνουν μια ματιά στη λεπίδα του ραβδιού τους για αυτόν τον λόγο. προσπαθούν να προσδιορίσουν πού βρίσκεται το ξωτικό στη λεπίδα. Ωστόσο, πρέπει επίσης να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον στόχο και πρέπει να λαμβάνουμε σχόλια εάν τον πετύχουμε. Στην αρχή της προπονητικής διαδικασίας, ενώ κοιτάμε το ξωτικό και το ακολουθούμε μέχρι το δίχτυ για να προσδιορίσουμε πού χτύπησε και μετά επαναλαμβάνουμε, το βλέμμα χρησιμεύει ως μια μορφή ανατροφοδότησης. Τούτου λεχθέντος, αφού συγκεντρώσουμε επαρκείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, θα χρειαστεί να κοιτάξουμε τον στόχο πριν πυροβολήσουμε. Τώρα που το όραμά μας παίζει μια λειτουργία ανατροφοδότησης, (όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτή τη μελέτη για τον συντονισμό χεριού-ματιού), δεν παρακολουθούμε πού πηγαίνει το ξωτικό για να δούμε πού χτυπάει. Αντιθέτως, κοιτάμε τι θέλουμε να χτυπήσουμε, και αυτό παρέχει στο σώμα μας τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ξέρει πώς να το πετύχει.

Χρησιμοποιήστε τους καρπούς σας

Οι καρποί είναι οι τελευταίες αρθρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν στη βολή σας και εστιάζοντας στον ρόλο που παίζουν οι καρποί στη λήψη, μπορούμε να αποκτήσουμε καλύτερο έλεγχο της ακρίβειας και της δύναμής μας. Η ικανότητά σας να ελέγχετε την ανύψωση και την ακρίβεια της βολής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση της λεπίδας του ραβδιού, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την κίνηση των καρπών και των χεριών σας. Θέλω να προσπαθήσετε να πυροβολήσετε το ξωτικό χρησιμοποιώντας μόνο τους καρπούς σας για αυτήν την άσκηση, ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματά σας. Πειραματιστείτε με το παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από διαφορετικές παραλλαγές για να δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε το ξωτικό. Μπορείτε να ενισχύσετε τη δύναμη και την ακρίβειά σας εάν έχετε καλή επίγνωση των λειτουργιών που παίζουν οι καρποί.

Διατηρήστε τη συνέπεια σε όλα τα ψηλά και τα χαμηλά

“Ακολουθήστε ψηλά για ψηλή βολή και χαμηλά για χαμηλή βολή”, είναι η συμβουλή που δίνεται πιο συχνά για τη βελτίωση της ακρίβειας. Αυτό είναι κυρίως ακριβές, αλλά δεν είναι “τέλειο”, επειδή άλλοι παράγοντες, όπως οι καρποί, η κάμψη και η ταχύτητα βολής, συμβάλλουν επίσης στην ακρίβεια της βολής σας. Θα δείξω πώς να ακολουθήσετε τα υψηλά ή τα χαμηλά για να επιτύχετε μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια σε αυτό το βίντεο. Η χρήση του κάτω χεριού σας για να υποδείξετε προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάει το ξωτικό είναι, από την εμπειρία μου, μια χρήσιμη τεχνική για τη ρύθμιση της ακρίβειας χωρίς να χρειάζεται να εστιάσετε στο ύψος του ραβδιού σας.

Όλες οι συμβουλές για αυτήν την εβδομάδα έχουν καλυφθεί εκεί. Την επόμενη εβδομάδα, θα σας δώσουμε τέσσερις προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το χρονομετρητή σας. Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook, όπου θα δημοσιεύω συνεχώς νέους τρόπους για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας χόκεϊ και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube,re Θα ανεβάζω ένα νέο βίντεο κάθε μέρα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Εάν θέλετε περισσότερες συμβουλές για το πώς να παίξετε καλύτερο χόκεϊ, μπορείτε επίσης να τις λάβετε ακολουθώντας τη σελίδα μας στο Facebook.