Θέλετε λοιπόν να γίνετε πιο γρήγοροι, πιο ευέλικτοι και πιο γρήγοροι; Όλοι οι παίκτες χόκεϊ το κάνουν και ο τρόπος που παίζεται το παιχνίδι το απαιτεί τώρα.

Όχι μόνο κάθε σεζόν περνά όλο και πιο γρήγορα, αλλά κάθε επίπεδο που φτάνεις στο παιχνίδι το κάνει επίσης να πηγαίνει πιο γρήγορα. Ένας παίκτης που είναι «γρήγορος» στο ΑΑ θα είναι μέτριος ή χειρότερος στο ΑΑΑ. Το ίδιο ισχύει και για τη μετάβαση από το Midget στο Junior, το Junior στο College και το College στο Pro.

Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα μπορείτε να παίξετε το ίδιο παιχνίδι στο επόμενο επίπεδο με την τρέχουσα ταχύτητά σας.

Αν θέλετε να παίξετε σε υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να βελτιώσετε την ταχύτητά σας. Όλοι οι παίκτες, τόσο εντός όσο και εκτός του πάγου, πρέπει να βάζουν την προπόνηση ταχύτητας στην κορυφή της λίστας υποχρεώσεων τους.

Εξαιτίας αυτού, οι παίκτες μας ρωτούν πάντα, “Πώς μπορώ να επιταχύνω τα πόδια μου;”

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε γιατί η προσπάθεια να αποκτήσετε “γρηγορότερα πόδια” είναι μόνο ένα μέρος της προπόνησης ταχύτητας για παίκτες χόκεϊ, σε τι άλλο πρέπει να εστιάσετε για να γίνετε κορυφαίοι σκέιτερ και, φυσικά, πώς μπορείτε να πάτε πιο γρήγορα πόδια.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΕΛΙΚΤΟΤΗΤΑ VS ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Το πόσο καλά κάνουν οι παίκτες του χόκεϊ εξαρτάται από το πόσο γρήγοροι είναι.

Αυτό έχει γίνει το σύνθημά μας στο Relentless Hockey και είναι ένας λόγος για τον οποίο όλα τα προγράμματά μας για παίκτες χόκεϋ δίνουν τόση έμφαση στην προπόνηση για αθλητισμό και ταχύτητα.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι παίκτες χόκεϊ, σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους αθλητές, έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες όταν πρόκειται να γίνουν γρήγοροι.

Όταν παίζετε στον πάγο, δεν υπάρχει τριβή, επομένως οι παίκτες πρέπει να είναι αρκετά δυνατοί και δυνατοί ώστε να βάζουν πολλή δύναμη στον πάγο για να προχωρήσουν.

Απαιτείται περισσότερη δύναμη από οποιοδήποτε άλλο άθλημα για να αλλάξει κατεύθυνση.

Πολύπλοκα μοτίβα κίνησης και βήματα. Για να γίνεις κορυφαίος σκέιτερ, χρειάζεσαι πολλές τεχνικές και κινητικές δεξιότητες, όχι μόνο την ικανότητα να τρέχεις. Συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας χρήσης και συνδυασμού διαφορετικών τρόπων μετακίνησης (εργασία άκρων, crossovers, στροφές).

Παρόλο που οι παίκτες πρέπει να βάλουν πολλή δύναμη στον πάγο, πρέπει να είναι «ελαφροί» και γρήγοροι στα πόδια τους. Αυτό το καθιστά μοναδική πρόκληση να είσαι δυνατός στα πατίνια σου ενώ ταυτόχρονα είσαι ελαφρύς και γρήγορος στα πόδια σου.

Ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι παίκτες και προπονητές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το να έχεις γρήγορα πόδια, να είσαι ευκίνητος και να προπονείσαι για ταχύτητα είναι όλα τα ίδια πράγματα. Τις περισσότερες φορές, κάνουν μερικές ασκήσεις σκάλας και το λένε την ημέρα.

Ας μιλήσουμε γρήγορα για το τι είναι διαφορετικό.

Γρήγορη προπόνηση ποδιών: Συχνά ονομάζουμε αυτές τις ασκήσεις «αθλητισμού» επειδή δοκιμάζουν το βασικό σας επίπεδο αθλητισμού. Θέλουμε να κινηθείτε πιο γρήγορα, πιο δυνατά και πιο αθλητικά. Στόχος μας εδώ είναι να βελτιώσουμε τον τρόπο που κινείστε και να σας κάνουμε να κινηθείτε καλύτερα.

Προπόνηση ευκινησίας: Όσον αφορά την ταχύτητα και την ταχύτητα, οι προπονητές και οι παίκτες συχνά συγκεντρώνουν τα πάντα και το αποκαλούν “προπόνηση ευκινησίας”, παρόλο που δεν είναι. Οι παίκτες χόκεϋ πρέπει να εκπαιδεύσουν την ευκινησία τους. Για να τα πάτε καλά στον πάγο, πρέπει να είστε σε θέση να κατανοείτε και να ανταποκρίνεστε σε αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Ωστόσο, το μέρος «διαβάζω και αντιδράω» της ευκινησίας δείχνει ότι περιλαμβάνει τη σκέψη. Αυτό περιλαμβάνει ασκήσεις αντίδρασης, ασκήσεις συνεργατών και οτιδήποτε άλλο σας αναγκάζει να κοιτάξετε μια κατάσταση, να καταλάβετε ποια είναι η σωστή απάντηση και να κινήσετε το σώμα σας ώστε να ταιριάζει με αυτήν. Διαβάστε, σκεφτείτε και κινηθείτε.

Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της εκπαίδευσής σας.

Προπόνηση για ταχύτητα. Αυτός είναι ένας ευρύς όρος που χρησιμοποιούμε συχνά για να μιλήσουμε για όλα τα μέρη της προπόνησης ταχύτητας, όπως τα γρήγορα πόδια, η ευκινησία, ο αθλητισμός πολλαπλών κατευθύνσεων, η ικανότητα αλλαγής κατεύθυνσης, επιτάχυνσης, μείωσης ταχύτητας και κορυφαίας ταχύτητας. Αντί να δουλεύουμε μόνο με ένα πράγμα τη φορά, όλες οι προπονήσεις μας περιλαμβάνουν προπόνηση ταχύτητας. Αυτό είναι καλύτερο από το να εστιάζεις απλώς σε ένα πράγμα ξανά και ξανά γιατί προκαλεί περισσότερο τις κινητικές δεξιότητες και την ικανότητα των παικτών.

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΟΚΕΪ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΔΙΑ

Έτσι, παρόλο που φαίνεται ότι τα άλλα μέρη της προπόνησης ταχύτητας και της ευκινησίας είναι πιο σημαντικά από την απλή εστίαση στα γρήγορα πόδια, σημαίνει αυτό ότι οι παίκτες χόκεϊ δεν χρειάζεται να προπονούν την ταχύτητα των ποδιών τους;

Όχι, οι παίκτες χόκεϋ μπορούν να μάθουν πολλά από την εκγύμναση των ποδιών τους για να κινούνται γρήγορα.

Η ευχέρεια κίνησης και η επίγνωση του σώματος έχουν βελτιωθεί και οι δύο. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε ασκήσεις για να κάνουμε τους νεότερους παίκτες να κινηθούν γρήγορα. Ως νέος αθλητής, εάν βελτιώσετε την κιναισθητική σας επίγνωση, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε τις κινήσεις σας και να μάθετε πιο περίπλοκες. Θα έχετε επίσης μια σταθερή βάση για να κυριαρχήσετε τις κινήσεις σας. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τους νεαρούς αθλητές. Εξακολουθούμε να βλέπουμε επαγγελματίες παίκτες να πηγαίνουν από την κίνηση με πολύ σκληρό τρόπο σε έναν πιο ρευστό τρόπο. Οι παίκτες χόκεϊ οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να επωφεληθούν από το να κάνουν το μυαλό και το σώμα τους να συνεργαστούν καλύτερα.

Η μηχανική κίνησης και οι στάσεις έχουν βελτιωθεί. Πιθανότατα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη λίστα. Παρόλο που οι παίκτες του χόκεϊ είναι μερικοί από τους πιο αθλητικούς ανθρώπους στον πλανήτη, συχνά κινούνται με τρόπους που δεν είναι τόσο καλοί όσο θα μπορούσαν. Στέκονται ψηλά, δεν μπορούν να μπουν σε δυνατές θέσεις χαμηλού ισχίου και τα πόδια τους μπορεί να βαρύνουν. Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είναι καλό τα γρήγορα τρυπάνια ποδιών, αυτό είναιμαθαίνοντας περισσότερες αθλητικές κινήσεις και θέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού.

Περισσότερα νευρικά κύτταρα μπορούν να πυροδοτηθούν ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να είναι το πιο αμφιλεγόμενο, αλλά οι παίκτες που εργάζονται σε γρήγορα πόδια και ασκήσεις ταχύτητας βελτιώνουν την ικανότητά τους να κινούνται γρηγορότερα ξανά και ξανά. Κάποια από αυτά μπορούν να εξηγηθούν από τις δεξιότητες που αναφέρονται παραπάνω, αλλά είναι επίσης πιθανό οι παίκτες να μειώνουν το χρόνο μεταξύ της ανάγκης για κίνηση και της ικανότητας κίνησης (ή της ικανότητας του νευρικού συστήματος να “πυροδοτεί” πιο γρήγορα).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η γρήγορη προπόνηση ποδιών συχνά παραβλέπεται από τους προπονητές δύναμης, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο που κάθε παίκτης χόκεϋ πρέπει να έχει στο σετ προπόνησής του.

Έτσι, η προπόνηση για γρήγορα πόδια, τη βελτίωση του αθλητισμού ή την ταχύτητα πρέπει να είναι σκληρή και σκόπιμη. Όταν οι παίκτες κάνουν απλώς ασκήσεις, διαδρομές με εμπόδια, σκάλες ή οτιδήποτε άλλο προορίζεται να τους κάνει να κινούνται γρήγορα, δεν υπάρχει μεγάλο όφελος (εκτός από την προετοιμασία).

Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν γιατί το μοτίβο κίνησης είναι πολύτιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα παιχνίδια. Θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην εύρεση πιο καθαρών μηχανισμών κίνησης και στη συνέχεια να πυροβολούν όσο πιο δυνατά μπορούν για μικρό χρονικό διάστημα.

ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΟΚΕΪ

Έτσι, μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι να εστιάσουμε στη μηχανική κίνησης και στις στάσεις κατά την προπόνηση για γρήγορα πόδια. Τι σημαίνει όμως αυτό για τους παίκτες χόκεϋ;

Θέλουμε οι παίκτες να είναι καλύτεροι στο να βρίσκουν, να τελειοποιούν και να σουτάρουν από αυτό που ονομάζουμε «αθλητική θέση». Αυτή είναι η θέση χαμηλού ισχίου που έχουν οι κορυφαίοι σκέιτερ. Επιτρέπει στους παίκτες του χόκεϊ να κινούνται πιο αθλητικά, δυνατά και δυναμικά μέσα και έξω από τον πάγο.

Αυτό μπορεί να αναλυθεί σε τρία πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι παίκτες χόκεϊ:

  1. Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΙΦΟΥ

Όταν κάνουν ασκήσεις ταχύτητας, οι παίκτες χόκεϋ πρέπει να δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό.

Έρχεται σε αυτό: όσο χαμηλότερα μπορεί να φτάσει ένας αθλητής, τόσο περισσότερη δύναμη και ταχύτητα μπορεί να δείξει.

Καθώς χαμηλώνετε, ξαφνικά έχετε ένα μεγαλύτερο εύρος ισχύος να δείξετε. Αν χρειάζεστε ένα παράδειγμα, σταθείτε όρθια και προσπαθήστε να πηδήξετε όσο πιο ψηλά μπορείτε χωρίς να σκύβετε. Τώρα, κάντε μια επανάληψη όπου κάνετε οκλαδόν βαθιά και πυροβολήστε σε όλο το φάσμα. Όπως μπορείτε να δείτε, το να ξεκινήσετε σε ένα βαθύ squat σας δίνει πολύ περισσότερο ύψος.

Αυτό ισχύει για κάθε είδους ταχύτητα και αθλητισμό, όχι μόνο για άλματα. Τις περισσότερες φορές, καλύτερος αθλητής είναι αυτός που βρίσκει χαμηλότερες θέσεις.

Δώστε προσοχή στο να χαμηλώσετε τους γοφούς σας καθώς κάνετε τις ασκήσεις σας. Αυτό σας επιτρέπει να πυροβολείτε από τους γλουτούς σας αντί από τους τετρακέφαλους, κάτι που σας δίνει πολύ περισσότερη δύναμη. Σας βοηθά επίσης να γίνετε πιο αθλητικοί και έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Θέλουμε να ελέγχετε πάντα αν στέκεστε όρθιος ή κάθεστε οκλαδόν. Η ρύθμιση της κάμεράς σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πού και πότε στέκεστε όρθιοι. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, καταγράψτε τον εαυτό σας να κάνει ένα τρυπάνι και στείλτε το σε ένα άμεσο μήνυμα. Θα σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε.

  1. ΑΣΦΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ

Αυτή είναι μια περιοχή όπου πολλοί παίκτες χόκεϊ έχουν πρόβλημα. Έχουν μια φυσική τάση να κουράζονται και να υποτονούν.

Τα πόδια που είναι βαριά κινούνται αργά.

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κρατάτε τους γοφούς σας χαμηλά και το βάρος σας μικρό στα δάχτυλα των ποδιών σας.

Καθώς αρχίζετε να πιέζετε την ταχύτητά σας σε ασκήσεις γρήγορου ποδιού, δώστε προσοχή στο να σηκώνεστε στο μπροστινό μέρος και να γέρνετε περισσότερο προς τα εμπρός. Εάν τα τρυπάνια είναι δυνατά ή αισθάνεστε ότι κάθεστε αναπαυτικά στις φτέρνες σας, πρέπει να εργαστείτε για να σηκωθείτε στο μπροστινό μέρος του ποδιού σας.

  1. ΑΝΤΛΗΣΗ & ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΛΙΩΝ

Αυτό είναι κάτι άλλο με το οποίο έχουν πρόβλημα πολλοί παίκτες χόκεϊ.

Καθώς επιταχύνουν, φτιάχνουν αυτά τα «βραχιόνια t-rex» που είναι προσκολλημένα στο σώμα τους.

Η ταχύτητα είναι ένα άθλημα για ολόκληρο το σώμα. Χρειάζονται πολλά διαφορετικά μέρη που λειτουργούν όλα μαζί, οπότε αν δεν χρησιμοποιήσετε το πάνω μέρος του σώματός σας, θα επιβραδύνετε.

Ακόμα κι αν είναι απλώς ένα γρήγορο τρυπάνι για τα πόδια σας, φροντίστε το πάνω μέρος του σώματός σας να κινείται πάντα. Μερικές φορές πρέπει να το ξαναμάθετε, ειδικά αν κάνετε νέες ασκήσεις ή μοτίβα, αλλά μόλις το κάνετε, θα νιώσετε μια ολόσωμη σύνδεση που σας κάνει πιο γρήγορους.

Για να βρείτε καλύτερες θέσεις στον πάγο, πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε και να βελτιώσετε την αθλητική σας θέση. Καθώς περνάτε από νέα και διαφορετικά μοτίβα κίνησης στην προπόνηση ταχύτητας, η ικανότητά σας να χτυπάτε σε αυτές τις θέσεις θα σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα μηχανικούς κινήσεων. Αυτό θα σας κάνει έναν πιο αθλητικό, ρευστό και δυναμικό κινούμενο μέσα και έξω από τον πάγο.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΥΠΑΝΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΟΚΕΪ

Λοιπόν, ας απαντήσουμε επιτέλους στην ερώτηση που ήρθατε εδώ να κάνετε: ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για τους παίκτες χόκεϋ για να κινήσουν γρήγορα τα πόδια τους;

Οποιοδήποτε τρυπάνι για γρήγορα πόδια που αναγκάζει τους παίκτες να βρουν την αθλητική τους θέση, προκαλεί νέα και διαφορετικά κινητικά μοτίβα και αναγκάζει τον παίκτη να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι πιθανώς χρήσιμο.

Ο στόχος μας με τα γρήγορα τρυπάνια ποδιών είναι να δοκιμάσουμε αυτές τις τρεις ιδέες. Παρόλο που αυτό μπορεί να μην βελτιώσει τόσο την ισχύ ή τον αθλητισμό όσο οι ασκήσεις ταχύτητας πολλαπλών κατευθύνσεων ή τα σπριντ, οι παίκτες χόκεϋ όλων των επιπέδων μπορούν να κερδίσουν πολλά