Οδηγίες για προπόνηση και γυμναστική για το χόκεϊ

Για να βελτιώσετε την απόδοσή σας στο χόκεϊ, η προθέρμανση και η προπόνηση είναι ζωτικής σημασίας. Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη προπόνηση, είναι σημαντικό να ενσωματωθούν διάφορες ασκήσεις, όπως ασκήσεις, επιτάχυνση και αλλαγή κατεύθυνσης, βελτίωση της ισορροπίας και της σταθερότητας, δυναμική προπόνηση, αντοχή και αποκατάσταση, καθώς και προπόνηση στην κατάκτηση και κατοχή του πακ. Σε αυτή την ενότητα, θα καλύψουμε αυτές τις πτυχές της προπόνησης και θα εξηγήσουμε τη σημασία τους στη βελτίωση των δεξιοτήτων σας στο χόκεϊ.

Προθέρμανση

Είναι σημαντικό να κάνετε προθέρμανση πριν από το παιχνίδι ή την προπόνηση. Αυτό βοηθάει στο να προετοιμαστεί το σώμα για τη σωματική δραστηριότητα. Ενισχύει τη ροή του αίματος, το οξυγόνο και τη θερμοκρασία των μυών. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και βελτιώνει την αθλητική απόδοση.

Οι παίκτες πρέπει να κάνουν ελαφριά καρδιοαναπνευστική προθέρμανση, όπως τζόκινγκ, καθώς και δυναμικές διατάσεις με σύντομες, ενεργητικές κινήσεις. Είναι καλύτερο να αφιερώνετε 20 λεπτά στην προθέρμανση, ώστε να ανεβάζετε τους καρδιακούς σας παλμούς πριν κάνετε ασκήσεις.

Δρίλ

Για τους παίκτες του χόκεϊ που θέλουν να βελτιωθούν, οι ασκήσεις δεξιοτήτων είναι εξαιρετικές! Αυτές οι ασκήσεις επικεντρώνονται στην πάσα και το σουτ. Η ενσωμάτωσή τους στην προπόνησή σας σας βοηθά να ανεβάσετε το παιχνίδι σας.

Ηκαρδιολογία είναι επίσης απαραίτητη. Σας βοηθά να αντέχετε περισσότερο στον πάγο και σας δίνει πλεονέκτημα. Το τρέξιμο και η διαλειμματική προπόνηση είναι ιδανικά για τη βελτίωση της καρδιακής σας υγείας.

Ηδύναμη είναι επίσης σημαντική! Τα squats, τα lunges, οι άρσεις θανάτου, το πάγκο, τα pull-ups, τα push-ups και οι σανίδες είναι ιδανικά για τους παίκτες του χόκεϊ. Η ενδυνάμωση των ποδιών και του κορμού σας βοηθά την ισορροπία και τη σταθερότητά σας.

Είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίας, αυτά τα προγράμματα προπόνησης μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοσή σας. Επικεντρωθείτε σε αυτές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για καλύτερα αποτελέσματα.

Βελτίωση επιτάχυνσης και αλλαγής κατεύθυνσης

Βελτιώστε την επιτάχυνση και την ανακατεύθυνση του χόκεϊ με στοχευμένη προπόνηση. Δουλέψτε στη δύναμη και την ταχύτητα του κάτω μέρους του σώματος με ασκήσεις. Η πλειομετρική αυξάνει το ύψος του άλματος, το οποίο είναι σημαντικό για την αλλαγή κατεύθυνσης. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα προπόνησης για να αναπτύξετε την ταχύτητα, τον χρόνο αντίδρασης και την ικανότητα αλλαγής κατεύθυνσης στον πάγο. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την απόδοση ενός παίκτη.

Βελτίωση ισορροπίας και σταθερότητας

Για το χόκεϊ, η ισορροπία και η σταθερότητα είναι απαραίτητα. Για να γίνετε καλύτεροι, οι ασκήσεις που επικεντρώνονται στη δύναμη του κορμού, την ιδιοδεκτικότητα και τη νευρική προσαρμογή μπορούν να βοηθήσουν. Οι σανίδες ισορροπίας και οι προπονητές αστάθειας είναι εξαιρετικά εργαλεία για να προκαλέσετε το σώμα και να οικοδομήσετε την ισορροπία. Επιπλέον, η προσθήκη αντίστασης κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα αυξήσει τον μυϊκό έλεγχο και τον συντονισμό, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη σταθερότητα στον πάγο.

Δυναμική προπόνηση

Για την επιτυχία στο χόκεϊ, η δυναμική προπόνηση είναι το κλειδί. Οι παίκτες πρέπει να είναι σε θέση να κινούνται γρήγορα στον πάγο. Η αντίδραση στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και η διατήρηση της ταχύτητας και της αντοχής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι ζωτικής σημασίας. Αυτός ο τύπος προπόνησης επικεντρώνεται σε ασκήσεις που ενισχύουν τη δύναμη, την ευκινησία και την προετοιμασία. Η πλειομετρική, τα διαστήματα σπριντ, η προπόνηση αντίστασης με βάρη/ζώνες και οι ασκήσεις ευκινησίας βοηθούν στην ανάπτυξη εκρηκτικής δύναμης και ταχύτητας. Είναι σημαντικό να εστιάζετε σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες με ποικιλία ασκήσεων και να δίνετε επαρκή ανάπαυση και αποκατάσταση μεταξύ των προπονήσεων.

Για μέγιστη απόδοση στον πάγο, οι παίκτες πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο την αερόβια όσο και την αναερόβια φυσική κατάσταση στη δυναμική τους προπόνηση. Η αερόβια άσκηση χτίζει την αντοχή για μεγαλύτερης διάρκειας άσκηση χωρίς εξάντληση. Παραδείγματα είναι το τζόκινγκ ή η ποδηλασία σε διαστήματα διαρκείας. Η αναερόβια άσκηση βοηθά με σύντομες εκρήξεις ενέργειας που απαιτούνται για γρήγορα σπριντ ή σκληρές μεταβάσεις.

Η δυναμική προπόνηση πρέπει να προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες κάθε παίκτη. Αυτό εξαρτάται από τη θέση, τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τους τραυματισμούς και τους στόχους του. Ένας έμπειρος επαγγελματίας φυσικής κατάστασης που γνωρίζει τις ειδικές απαιτήσεις του χόκεϊ μπορεί να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός προγράμματος που ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η δυναμική προπόνηση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προπόνησης χόκεϊ. Αυξάνει τη συνολική απόδοση με την ανάπτυξη δύναμης, ταχύτητας, ευκινησίας και αντοχής μέσω στοχευμένων ασκήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους σε κάθε παιχνίδι.

Αντοχή και αναιρεσίματα

Ηαντοχή και η ανθεκτικότητα είναι απαραίτητες για τους παίκτες του χόκεϊ για να αποδίδουν καλά. Το χόκεϊ χρειάζεται υψηλή σωματική δραστηριότητα, γρήγορες κινήσεις και αλλαγές κατεύθυνσης. Ως εκ τούτου, η καλή καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη.

Οιαερόβιες ασκήσεις όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση ή η ποδηλασία ενισχύουν τη μυϊκή αντοχή, την ικανότητα της καρδιάς και των πνευμόνων.

Ηπροπόνηση δύναμης είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Βοηθά στην οικοδόμηση των μυών που απαιτούνται για τη δύναμη και την ταχύτητα.

Ηαύξηση της έντασης και της διάρκειας πρέπει να είναι σταδιακή για να αποφεύγεται η υπερπροσπάθεια και ο τραυματισμός. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα εκγύμνασης μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αντοχής και να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Κάνοντας τακτικά ασκήσεις για την αύξηση της αντοχής, οι παίκτες του χόκεϊ μπορούν να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις.

Προπόνηση αιχμαλωσίας και καταλήψεων

Ηπροπόνηση είναι απαραίτητη για την κατάκτηση και κατοχή της μπάλας στο χόκεϊ επί χόρτου . Οι παίκτες πρέπει να έχουν τις σωστές δεξιότητες και τεχνικές για τον επιτυχή έλεγχο της μπάλας. Θα πρέπει να γίνονται τακτικά ασκήσεις που προσομοιάζουν σενάρια παιχνιδιού.

Ηαποφυγή, η τοποθέτηση, η κινητικότητα και ο χειρισμός του μπαστουνιού μπορούν να βοηθήσουν τους παίκτες να γίνουν καλύτεροι στο γήπεδο. Στρατηγικές που βοηθούν στη γρήγορη σκέψη υπό πίεση είναι επίσης σημαντικές. Η τακτική εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων θα βοηθήσει τους παίκτες σε πραγματικούς αγώνες.

Οιπροπονητές θα πρέπει να δημιουργούν διαφορετικές προπονήσεις για να βοηθήσουν κάθε αθλητή να ακονίσει τις ικανότητές του. Επίσης, το ανταγωνιστικό παιχνίδι μεταξύ ομάδων μπορεί να βοηθήσει στην εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων απέναντι σε αντιπάλους.

Γυμναστική για βελτίωση του χειρισμού της μπάλας

Για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο χειρισμό της μπάλας στο χόκεϊ, πρέπει να προπονηθείτε και να ασκηθείτε με συγκεκριμένους τρόπους. Για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο, η ενότητα Γυμναστική για τη βελτίωση του χειρισμού της μπάλας με τρεις υποενότητες – Βελτίωση της ευκολίας και της ταχύτητας αλλαγής χεριών, Βελτίωση της ακρίβειας στην πάσα και Βελτίωση της καλλιέργειας και του ελέγχου της μπάλας, θα σας δώσει λύσεις για να επιτύχετε μια ομαλή και αποτελεσματική τεχνική χειρισμού της μπάλας.

Βελτίωση ευκολίας και ταχύτητας αλλαγής χεριών

Οι αθλητές που θέλουν να οξύνουν τις ικανότητές τους στο χειρισμό της μπάλας πρέπει να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ευκινησία τους στην εναλλαγή χεριών. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν push-ups με τα δάχτυλα, ασκήσεις ντρίμπλας και ασκήσεις ενδυνάμωσης του καρπού. Για να αυξήσετε την ευκολία και την ταχύτητα στην εναλλαγή χεριών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρέπει να ακολουθήσετε πέντε βήματα:

  1. Προθερμανθείτε σωστά για να αποφύγετε τον τραυματισμό.
  2. Ξεκινήστε τις ασκήσεις χειρισμού της μπάλας αργά και στη συνέχεια επιταχύνετε σταδιακά.
  3. Αλλάξτε τις κινήσεις για να αποφύγετε τη στασιμότητα.
  4. Δοκιμάστε τον εαυτό σας σε καταστάσεις που μοιάζουν με παιχνίδι για να μετρήσετε την πρόοδο.
  5. Παραμείνετε συνεπείς – εκτελείτε συχνά ασκήσεις.

Επιπλέον, η στάση του σώματος πρέπει να είναι καλή, το κεφάλι ψηλά και τα μάτια στραμμένα στη μπάλα. Επίσης, η βαθιά αναπνοή βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αίματος και στην επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού για την αποτελεσματική εμπλοκή των μυών. Για κορυφαία απόδοση, αφιερώστε χρόνο για στοχευμένες προπονήσεις προσαρμοσμένες στη βελτίωση των ικανοτήτων εναλλαγής χεριών.

Βελτίωση ακρίβειας στο πέρασμα της μπάλας

Ηακριβής πάσα της μπάλας στον αθλητισμό είναι το κλειδί για καλύτερη απόδοση. Οι κινήσεις της γυμναστικής μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές να ενισχύσουν τον συντονισμό, τον έλεγχο του σώματος και τη δύναμη. Αυτό οδηγεί σε καλύτερο χειρισμό και διανομή της μπάλας. Η τακτική εξάσκηση και οι ασκήσεις είναι απαραίτητες για να συντονιστεί η μυϊκή μνήμη και να βελτιωθεί η ακρίβεια κατά την πάσα της μπάλας. Οι ασκήσεις θα πρέπει να αποτελούν μέρος του προπονητικού πλάνου κάθε αθλητή για να αποκομίσει το καλύτερο δυνατό από την απόδοσή του και τα αποτελέσματα των αγώνων του.

Βελτίωση καλλιέργειας και έλεγχος της μπάλας

Ηενίσχυση του χειρισμού και του ελέγχου της μπάλας είναι απαραίτητη για τον αθλητισμό. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Μέσα από ασκήσεις όπως ντρίμπλα, πάσα, υποδοχή και σουτ, ενώ παράλληλα κάνουν ασκήσεις ισορροπίας και δύναμης του κορμού, οι αθλητές μπορούν να αυξήσουν τις κινητικές τους ικανότητες και τον συντονισμό τους. Αυτή η εξάσκηση όχι μόνο ενισχύει τον έλεγχο της μπάλας αλλά και ενισχύει τη γενική αθλητική τους απόδοση. Ο συνδυασμός αυτών των δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε ανώτερη λήψη αποφάσεων, σιγουριά και ακρίβεια στους αγώνες.

Συμβουλές για τη βέλτιστη επίδοση

Για να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή σας στο χόκεϊ, χρειάζεστε τις σωστές συμβουλές και κόλπα. Για την επίτευξη της καλύτερης απόδοσης, η ενότητα “Συμβουλές για βέλτιστη απόδοση” με τις υποενότητές της, όπως “Υγεία και φυσική κατάσταση”, “Τροφή και διατροφή”, “Κατάλληλος εξοπλισμός”, “Επαρκής ύπνος και ξεκούραση” και “Βελτιστοποίηση της τεχνικής και της τακτικής εκτέλεσης”, μπορεί να αποβεί χρήσιμη. Κάθε μία από αυτές τις υποενότητες θα εστιάζει σε διαφορετικές πτυχές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποδώσετε καλύτερα στον πάγο.

Υγεία και φυσική κατάσταση

Ηβέλτιστη υγεία και η φυσική κατάσταση είναι απαραίτητες για να τα καταφέρετε καλά σε οποιαδήποτε εργασία. Η ιεράρχηση της ευημερίας σας είναι απαραίτητη για να επιτύχετε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Η υγιεινή διατροφή, η ξεκούραση και η άσκηση είναι τα βασικά συστατικά ενός υγιούς νου και σώματος.

Οι δραστηριότητες φυσικής κατάστασης περιλαμβάνουν καρδιο, προπόνηση δύναμης, ασκήσεις ευλυγισίας και άλλα. Η εξεύρεση χρόνου για προπόνηση με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, η εστίαση στη συνολική ευεξία μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα, τα επίπεδα συγκέντρωσης και την ψυχική ηρεμία. Επιπλέον, αυτές οι συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους.

Ηπαρακίνηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μεταξύ των συνομηλίκων και της οικογένειας μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των προσωπικών στόχων. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει την ευεξία της κοινότητας. Η ανάληψη ενεργού ρόλου στην εξεύρεση στόχων υγείας και η παρακολούθηση της προόδου με τη βοήθεια επαγγελματιών ή άλλων πόρων είναι σημαντική.

Η πραγματοποίηση μικρών αλλαγών, όπως το περπάτημα αντί της οδήγησης μικρών αποστάσεων ή η αντικατάσταση του πρόχειρου φαγητού με θρεπτικές επιλογές, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη φυσική κατάσταση. Η φροντίδα του εαυτού σας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα χωρίς να παραμελείτε άλλα μέρη της ζωής για τη συνολική ολοκλήρωση.

Τροφή και υγιεινή διατροφή

Για βέλτιστη απόδοση, είναι βασικό να διατηρείτε μια υγιεινή διατροφή και διατροφή. Η κατανάλωση μιας σειράς φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, άπαχων πρωτεϊνών και υγιεινών λιπαρών (όπως ξηροί καρποί και σπόροι) μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γενικής υγείας και να σταματήσει τις χρόνιες ασθένειες. Για να βεβαιωθείτε για μια υγιεινή διατροφή, θα πρέπει να μείνετε μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα που περιλαμβάνουν πρόσθετα σάκχαρα, τρανς λιπαρά και κορεσμένα λίπη.

Ηυγιεινή προετοιμασία των τροφίμων είναι επίσης απαραίτητη. Για να ασκήσετε καλή υγιεινή, πλύνετε τα χέρια σας πριν χειριστείτε τα τρόφιμα, μαγειρέψτε σωστά το κρέας, αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα και χρησιμοποιήστε διαφορετικά σκεύη για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Σημειώστε ότι οι διατροφικές ανάγκες διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το βάρος ή τις ιατρικές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για να λάβετε εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις.

Η πραγματοποίηση μικρών αλλαγών στη διατροφή με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες βελτιώσεις στην υγεία. Δίνοντας προτεραιότητα στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και στην υγιεινή προετοιμασία των τροφίμων, τα άτομα μπορούν να ζήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής με υψηλή παραγωγικότητα.

Κατάλληλος εξοπλισμός

Για την καλύτερη απόδοση, χρειάζεστε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτό κάνει την εργασία ευκολότερη και ταχύτερη, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ποιότητα των αποτελεσμάτων. Ίσως χρειαστεί να ερευνήσετε τις προδιαγραφές ή να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τον εξοπλισμό ενημερωμένο για βέλτιστη απόδοση.

Η ύπαρξη των σωστών προγραμμάτων λογισμικού μπορεί επίσης να βοηθήσει. Ο συνδυασμός αξιόπιστου υλικού και αποδοτικού λογισμικού καθιστά τις εργασίες απλούστερες. Εξετάστε διάφορες επιλογές προτού επενδύσετε σε οποιοδήποτε εργαλείο. Η αποθήκευση στο σύννεφο είναι εξαιρετική για τη συνεργασία με ομάδες.

Είναι σημαντικό να παραμένετε ενημερωμένοι με την τεχνολογία για να βελτιστοποιήσετε την παραγωγή και να παραμείνετε ανταγωνιστικοί. Αυτό φέρνει ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία, οδηγώντας σε υψηλότερα έσοδα και επίτευξη των οργανωτικών στόχων.

Κατάλληλος ύπνος και ξεκούραση

Για βέλτιστη απόδοση, ο επαρκής ύπνος και η ξεκούραση είναι απαραίτητη προϋπόθεση! Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να εξασφαλίσετε έναν καλό ύπνο:

Για να ξεκουραστείτε καλύτερα, η διαχείριση του στρες είναι το κλειδί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε δραστηριότητες όπως διαλογισμό ή γιόγκα για να βελτιώσετε τη συνολική ευεξία.

Βελτιστοποίηση της τακτικής και της τεχνικής εκτέλεσης

Για κορυφαίες επιδόσεις, η βελτιστοποίηση της στρατηγικής και της εκτέλεσης της τεχνικής σας είναι το κλειδί. Επικεντρωθείτε στις μικρές λεπτομέρειες κάθε συστατικού. Βεβαιωθείτε ότι η τακτική και οι τεχνικές κινήσεις ταιριάζουν με τους στόχους σας και τα δυνατά σημεία της ομάδας σας. Αναλύστε και εντοπίστε τα κενά για βελτίωση. Βελτιώστε τις τακτικές και εντοπίστε τους τομείς για την αναβάθμιση των τεχνικών. Με αυτόν τον τρόπο, οι παίκτες μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να επιτύχουν στο γήπεδο. Ο συνδυασμός της σκόπιμης εξάσκησης και του προσεκτικού σχεδιασμού έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη συνολική απόδοση.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Ποια είναι η βέλτιστη προπόνηση για το χόκεϊ,

Α: Η βέλτιστη προπόνηση για το χόκεϊ περιλαμβάνει μια συνδυασμένη προπόνηση αντοχής, ταχύτητας, δύναμης και ευλυγισίας, καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες που αναφέρονται στο ίδιο το άθλημα.

Ε: Πόσο συχνά πρέπει να προπονούμαι για το χόκεϊ,

A: Η συχνότητα της προπόνησης εξαρτάται από το επίπεδο του αθλητή και το πρόγραμμα που ακολουθεί. Γενικά, οι αθλητές του χόκεϊ πρέπει να προπονούνται τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.

Q: Ποια είναι η κατάλληλη διάρκεια μιας προπόνησης,

Α: Η διάρκεια μιας προπόνησης εξαρτάται από το πρόγραμμα προπόνησης και το επίπεδο του αθλητή. Γενικά, οι προπονήσεις χόκεϊ διαρκούν από 60 έως 90 λεπτά.

Ε: Γιατί είναι σημαντικό να έχουμε καλή φυσική κατάσταση για το χόκεϊ,

Α: Η καλή φυσική κατάσταση βελτιώνει την αντοχή, τη δύναμη, την ταχύτητα και την ευλυγισία των αθλητών. Αυτό τους βοηθά να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τραυματισμούς και να αποδίδουν καλύτερα στο γήπεδο.

Ε: Ποια είναι η σωστή τροφή για έναν αθλητή χόκεϊ,

A: Οι αθλητές χόκεϊ πρέπει να τρέφονται με ισορροπημένη δίαιτα που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά. Επίσης, είναι σημαντικό να πίνουν αρκετό νερό για να αποφεύγουν την απόβλητη μαζί με τον κατάλληλο αριθμό θερμίδων.